Farklı okul ve ülkelerden Fen Bilimleri Dersleri

Proje hakkında

Fen Bilimleri dersi, bir çok konuyu, çok yönlü ve iç içe geçmiş bir şekilde içerisinde barındıran bir derstir. Bunlardan bazılarına örnek verecek olursak; fizik, kimya, biyoloji, çevre, canlı varlıklar, matematik, geometri vs... sıralayabiliriz.
Bu konuları da öğrencilere, derslerde etkinlik ve deneylerle yaparak yaşayarak özümsetmeye ve mantığını kavratmaya çalışırız.
Bazen bu deney ve etkinlikler, okuldan okula bile değişmektedir.
Biz burada, okullarımızda öğrencilerin katıldığı ve yaptıkları etkinlik ve deneyleri paylaşarak, farklı yönlerden konuları özümsemeyi amaçlıyoruz.
Farklı ülkelerde ve farklı okullarda, işlenen Fen bilimleri derslerinde, yapılan etkinlikleri ve deneyleri paylaşmak ve bu deney ve etkinliklerden ilgi çekici olanları belirleyip birlikte yapma düşüncesindeyiz.
Katılımcı öğrenciler (10-14 yaş arası) etkinlikleri yaparken web 2.0 araclarını kullanacaklardır. Bu, uzaktan eğitim döneminde farklı araçları öğrenmelerini sağlayacaktır.

03.10.2021 284

03-10-2021

Öğrencileri farklı dillerle ve dolayısıyla farklı kültürlerle tanıştırmaktır.
Farklı ülke veya okullardan arkadaşlıklar edinmek ve yeni arkadaşları ile iletişimde bulunmak
Öğrencilerin kendilerini, başkaları karşısında ifade edebilme becerisini kazandırmak
Fen bilimleri dersinde öğrendikleri konularla ilgili farklı etkinlik ve deneyleri gözlemleyebilmek ve uygulamaya çalışmak
Fen bilimleri derslerine farklı bakış açılarından da bakabilmek.
Farklı ülkelerde veya okullarda yapılan etkinlik ve deneyleri tecrübe etmek ve öğrenecekleri konuları farklı yönlerden görebilmek
Bu proje kapsamında yapacakları etkileşim ve iletişim sayesinde, yeni iletişim ve paylaşım yollarını keşfetmek

ÇALIŞMA SÜRECI

projenin kısa bir planı:

EKİM
- Ortak öğretmenlerle tanışma
- yapılacak ve paylaşılacak etkinlik, deney ve konuların belirlenmesi
- Öğrencilerin twinspace'e kaydı
- Öğrenci ve okul tanıtımları
- Öğrencilerin; seçilecek konu, etkinlik ve deneyler konusundaki görüş ve duyguları hakkında bir anket (ön test)

KASIM

ARALIK

OCAK

ŞUBAT
Geri bildirim ve dönüt alınması

BEKLENEN SONUÇLAR

Bu proje sayesinde fen bilimleri dersinde öğrendikleri konularla ilgili etkinlik ve deneyleri paylaşıp, faklı etkinlik ve deneyleri gözlemleme olanağı bulacaklardır. Ayrıca öğrenciler farklı kültürleri tanıyacak ve kendilerini tanıtacak ve İngilizceyi gerçek yaşamda kullanma fırsatına sahip olacaklardır.
Ayrıca web 2.0 araçlarını kullanmayı ve teknolojiyi daha iyi kullanmayı öğreneceklerdir.

Daha fazla bilgi için: https://live.etwinning.net/projects/project/317844