Water and Life

Water and Life

Proje hakkında

Su, yeryüzündeki canlılar için gerekli olan doğal bir kaynaktır. İnsan vücudunda önemli bir kısmı sudan oluşmaktadır. Dünyamızın %71'i sularla kaplıdır. Fakat son yıllarda artan kirliliğin artması, bilinçli bireylerin yetiştirilmesinin önemini ortaya koymuştur.
Projemizin Amacı: Bilinçli ve çevre dostu öğrenciler yetiştirmek. Öğrencilerimizin suyu tanıyan ,suyu etkin şekilde kullanan ve koruyan bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak. Su kaynakları ,su kullanımı , su kirliliği ,suyun korunması ve yönetimi konularında bilgi ,tutum ve davranış kazandırmak.
Projemiz ilkokul müfredatına uygundur. 3.sınıf Hayat Bilgisi Dersi ve 4.sınıf fen müfredatında kazanım olarak kaynakların kullanımında tasarruflu davranmaya özen gösterir. Yaşam için gerekli olan kaynakların ve geri dönüşümün önemini fark eder.

03.10.2021 212

03-10-2021

HEDEFLER

Bilinçli ve çevre dostu öğrenciler yetiştirmek. Öğrencilerimizin suyu tanıyan ,suyu etkin şekilde kullanan ve koruyan bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak. Su kaynakları ,su kullanımı , su kirliliği ,suyun korunması ve yönetimi konularında bilgi ,tutum ve davranış kazandırmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz 5 etkinlikten oluşmaktadır ve yaklaşık 2 ay sürecektir. Projenin başında ve sonunda öğrencilerin su ayak izi hesaplanarak öğrencilerdeki değişimin olumlu oranda artıp artmadığına bakılacaktır.
*Projenin ilk haftasında ortaklarla çevrimiçi tanışma toplantısı ,öğrenci seçimi, veli izin belgelerinin alınması , öğrencileri twinspace'e üye yapma işlemleri gerçekleşecektir.
*2. hafta öğrencilerin projenin konusuyla ilgili poster ve logo çalışmaları .
*3.hafta su ayak izlerinin hesaplanması.
*4.haftasu konulu ingilizce "Listen To The Water"şarkısının öğretilmesi ve onlione olarak hep birlikte söylenmesi.
*5.hafta suyu tasarruflu kullanmak ile ilgili online ortak takımlar halinde resim yapma.
*6.hafta su ile ilgili kahoot yarışması.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projemizin nihai ürünleri;
Okullar arası online yarışma (kahoot)
Okullar arası karışık takımlardan ortak resim çalışması (whiteboardfox)
Afiş ve logoların .(canva) anket ile belirlenmesi(google form)
Su konulu ingilizce şarkımızın okullar ile birlikte ortak online olarak söylenmesi

 

Daha fazla bilgi için: https://live.etwinning.net/projects/project/317564