Projemizde öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini edinmiş bulunduğu çevrenin sorunlarının farkında olan , ekolojik dengeyi gözeten, çözüm üretebilen , küresel hedeflerden haberdar olan bireyler olarak yetiştirmek hedeflenmiştir. Proje süresince dijital öğrenme ortamında öğrencilerin web 2. 0 araçlarını etkin şekilde kullanmaları hedeflenmiştir. Projemizde birinci ayda tanışma, veli izin belgeleri, proje logo ve poster seçimlerinin yapılması , ikinci ayda proje ortakları ile birlikte yapılacak deney ve kullanılacak web2.0 aracının kararlaştırılması , görev dağılımı ve proje takımlarının oluşturulması, Küresel Hedeflerin tanıtılması amaçlanmaktadır. Projemiz boyunca her ay iki takım etkinlik planını oluşturulacak ve ayda 2 etkinlik gerçekleştirilecektir. Projemiz toplamda 4 ay sürecek olup proje çalışma planı proje ortakları ile birlikte geliştirilecektir. Projemiz 9-12 yaş gurubu öğrencilere yöneliktir.
Öğrencilerim proje sayesinde fen , teknoloji, mühendislik ve matematik bilimin birilikte yer aldığı disiplinler arası gerçekleştirilecek etkinliklerde aktif bir şekilde yer alıp proje sonunda yaratıcı yazma ve dijital yetkinliklerinin artması hedeflenmektedir. Öğrenciler proje sonunda web.2.0 araçlarının kullanımını öğrenecek ,çevreye duyarlı birleşmiş milletlerin belirlediği küresel hedeflerden haberdar olan bireyler olmaları hedeflenmiştir. Küresel hedefleri çevrelerinde yer alan arkadaş, aile bireyleri vb kişilere anlatarak iletişim becerilerinin gelişmesi ve hedeflerden haberdar olmaları sağlanacaktır. Öğrencilerin proje boyunca güvenli internet kullanımı ve medya okur yazarlığı konusunda farkındalıklarının artması hedeflenmiş olup öğrencilerin proje başında konularla ilgili bilgilendirilmeleri hedeflenmiştir .Öğrencilerin problem çözebilen, çevreye duyarlı , iletişim becerileri kuvvetli, yaratıcı fikirler ortaya koyabilen ,çözüm odaklı ve girişimci bireyler olmaları hedeflenmiştir
Projemiz;
Aralık: Tanışma, Logo ve Poster Seçimi, Proje Haritası, Proje Etik Kuralları, Görev Dağılımı ,Proje Ön Anketlerinin hazırlanması,
Ocak: Proje takımlarının kurulması, 1. ve 2. takımın iki farklı etkinlik hazırlaması, Etkinlik Planlarının yüklenmesi ve etkinliklerin gerçekleştirlmesi.
Şubat :3. ve 4. takımın iki farklı etkinlik hazırlaması , etkinliklerin yüklenmesi ve gerçekleştirilmesi,
Mart: 5. takımın bir etkinlik hazırlaması etkinliklerin yüklenmesi ve gerçekleştirilmesi. Proje sonu anketlerinin yapılması. Proje çıktılarının yüklenmesi.
Projemiz aralık ayında başlayacak, mart ayında son bulacaktır. Proje etkinliklerine ortaklarla birlikte karar verilecektir. Proje süresince her ay etkinlik öncesi bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Öğrenciler zoom programı üzerinden tanıştırılacak olup, twinspace, watsap, forum vb araçlarla birbirleriyle iletişim kuracak proje içerisinde hazırladıkları ürünleri paylaşarak yaptıkları çalışmalardan haberdar olacaktır.
Projemiz sonunda etkinliklerden oluşan dijital ürünler ortaya çıkması hedeflenmektedir. Proje sonunda öğrencilerin 21. yüzyıl becerileriyle donanmış dijital çağda dijital araçları etkin kullanabilen, güvenli internet kullanımı konusunda bilinçli bireyler olmaları hedeflenmektedir. Ortaya çıkan ürünlerde danışmanlık yapılarak öğrencilerin Teknofest, Tübitak , Lego education gibi farklı platformlarda yer alan yarışmalara başvurmaları noktasında bilgilendirme yapılacaktır. Proje ürünlerinden oluşan animasyonlar, yaratıcı yazma çalışmaları, dijital kitap ve videolar çıkması hedeflenmektedir. Çıkan ürünler sosyal medya üzerinden yaygınlaştırılacak ve ürünlerden farklı öğrenci ve öğretmenlerin haberdar olmaları sağlanacaktır. Proje web sayfası oluşturulacak öğrencilerin yazı ve etkinlikleri web sayfasında yer alacaktır. Öğrencilerin farklı okullarda yer alan akranlarıyla ürün ortaya çıkarmaları hedeflenmektedir.